گفتگو پزشک کسب و کار با خبرگزاری تجارت آنلاین

  • زمان تقریبی مطالعه 5 دقیقه
  • 2838

تحریک تقاضا با فروش اقساطی_ روزنامه تجارت آنلاین

تحریک تقاضا با فروش اقساطی/ گفتگو با روزنامه تجارت آنلاین

کورش شرفشاهی: امروزه معضل کمبود نقدینگی در همه زمینه ها به چشم میخورد. تولیدکننده توان مالی لازم را برای خرید مواد اولیه ندارد، نیروی کار درآمد لازم را برای خرید کالای تولید شده و رکود تاوان کمبود نقدینگی در اقتصاد کشور است. خرید و فروش اقساطی راهکاری اقتصادی است که البته چالشهای خاص خودش را دارد. در این رابطه با دکتر سیداحمد سیدی مطلق بنیانگذار و مبتکر طرح پزشک کسب و کار گفتگو کردیم. سیدی مطلق با تاکید بر اینکه فروش کالا به صورت اقساط مقوله اقتصادی در هر کشوری است گفت: این گونه نیست که مردم یک کشور از نظر اقتصادی ضعیف شده باشند تا فروش کالا و خدمات به صورت اقساطی صورت بگیرد، بلکه اقساط بهترین راهکار رفع مشکلات و زمینه ساز رونق اقتصاد است. وی گفت: اقساط روشهای گوناگونی دارد که برجستهترین آنها وام بانکی است. امروزه بزرگترین نهادی که زمینه ساز خرید اقساطی در زمینه مسکن، لوازم خانگی، خودرو و... است، بانکها هستند.

بنیانگذار پزشک کسب و کار با اشاره به تاریخچه اقساط گفت: از 5 هزار سال پیش در بابل، سیستم خرید اقساطی داشتیم که یک نفر کالای مورد نیازش را تحویل میگرفت و مبلغ آن را به صورت اقساط به میزانی بیشتر و در زمان دیرتر دریافت میکرد. این روال همچنان ادامه دارد به نوعی که امروزه تمامی کشورها تحت تأثیر فروش اقساطی هستند و حتی اقتصاد آمریکا و اروپا با تعریف درست فروش اقساطی رونق دارد.

وی با اعلام اینکه امروزه تولیدکنندگان به دنبال ایجاد شرایطی هستند تا خرید را برای مشتریان خودشان تسهیل کنند گفت: با توجه به اینکه بیشتر مردم حقوق بگیر هستند و با درآمدشان امکان خرید نقدی را ندارند اما نیاز به کالاهای بسیاری دارند، بهترین روش آن است که کالای مورد نیاز امروزشان را به آنها تحویل بدهیم اما مبلغ آن را به مرور زمان دریافت کنیم.

سیدی مطلق با تاکید بر اینکه باید بپذیریم شریان خانوادهها به نقدینگی وابسته است و فروش اقساط میتواند به روانتر و سریعتر شدن جریان اقتصادی یک خانواده کمک کند گفت: یک خانواده وقتی نیازهای خودش را تامین کند، آرامش بیشتری خواهد داشت و این با درآمد محدود حقوق بگیری امکان پذیر نیست.

وی گفت: از سوی دیگر برخی خانوادهها میخواهند وسایل زندگی خود را ارتقا بدهند که چون امکان انجام یک باره آن را ندارند، از خرید کالای نو منصرف میشوند. بنابر این تولیدات داخلی به فروش نمی رود که این مساله به اقتصاد و تولید ملی زیان وارد میکند. مبتکر طرح پزشک کسب و کار با تاکید براینکه وقتی خرید قسطی صورت میگیرد، خانواده احساس میکند که به خواستههای خودش رسیده گفت: دست یابی به خواسته ولو به صورت قسطی باعث امید و شادابی در خانواده میشود. این در حالی است که بسیاری از طلاقها به دلیل ناتوانی سرپرست خانواده در رسیدن به خواستههایشان بوده است.

وی با اشاره به اینکه امروزه به دلیل مشکلات کارفرمایان، امکان افزایش دستمزد وجود ندارد گفت: آیا میتوانیم از خانوادهها بخواهیم که خواستههایشان را سرکوب کنند؟ به همین دلیل است که فروش اقساطی اهمیت می یابد.

سیدی مطلق با تاکید بر اینکه فروش اقساطی تنها مربوط به خانوادهها نیست گفت: امروزه تولیدکنندگانی را سراغ داریم که به دلیل کمبود نقدینگی برای تأمین مواد اولیه یا ماشین آلات مشکل دارند. کشاورزانی هستند که اگر ماشین آلات کشاورزی یا کود شیمایی یا بذر مرغوب داشته باشند، تولیداتشان بیشتر میشود که به دلیل کمبود نقدینگی نمیتوانند نیازهایشان را تأمین کنند که بر تولید و درآمدشان اثرمنفی میگذارد، همچنین کیفیت محصولات کشاروزی بالا نمیرود. بنابر این فروش اقساطی میتواند تأثیر مثبتی بر کمیت و کیفیت تولید داخلی بگذارد. وی با یادآوری نامگذاری سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: ایشان مدتهاست بر حمایت از تولید ملی تاکید می کنند، اما وقتی بیشتر مردم کشور حقوق بگیر هستند و درآمدشان ناچیز است در حالی که هدفشان خرید کالای ایرانی است و نمیتوانند کالایی بخرند، تکلیف چیست.

بنیانگذار پزشک کسب و کار افزود: در نهایت کسانی باقی میمانند که پول دارند، اما تمایل یا اعتقادی به کالای ایرانی ندارند یا تفکر اشرافی گری آنان را به سوی خرید کالای خارجی سوق میدهد. شما به این فرد نمیتوانید تفهیم کنید که کالای ایرانی کیفیت دارد، قیمتش مناسب است، اشتغالزایی میکند و چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در میآورد، حتی اگر یک کالای ایرانی مونتاژ قطعات کالای خارجی مورد نظرشان باشد.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ایرانی این مسائل را جامعه شناسی کردند و متوجه گره ها شدند گفت: به همین دلیل کارخانه های بزرگ ایرانی به سوی فروش اقساطی حرکت کردند و به جای آنکه محصولاتشان ماهها در انبارها یا در فروشگاهها خاک بخورد، به صورت اقساطی به مردم واگذار کردند. سیدی مطلق با اشاره به تلاشهایی که انجام گرفته گفت: با توجه به این شرایط، در فضای مجازی سایتی راه اندازی کردیم و بازخوردها را گرفتیم که نتیجه همه این مطالعات، راه اندازی هایپر فیزیکال فروش اقساطی شد. بدین معنا که فرد وقتی وارد این هایپر میشود، از نیازهای ابتدایی روزانه تا دیگر کالاهای زندگیاش را میتواند در این هایپراقساطی تهیه کند. هدف ازاین کار تأمین کالای مورد نیاز خانواده، فروش کالای تولید داخل و حرکت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان پدر معنوی ایران است. در هایپر قسط سرمایه گذارانی تعریف کردیم که سرمایهشان را در قالب فروش اقساطی در اختیار گذاشتهاند. همچنین با بانکها رایزنی کردیم تا به خریداران تسهیلات بدهند و همچنین تولیدکنندگانی که کالایشان را به هایپرقسط آوردهاند تا به صورت اقساطی واگذار کنیم.

وی پرداخت پول با هر شرایط به مردم را اشتباهی بزرگ توصیف کرد و گفت: وقتی فردی به هر دلیل از قبیل خرید جهیزیه، خرید یا تعویض خودرو، نوسازی لوازم منزل یا هر مورد دیگر از بانک تسهیلات یا از جایی پول قرض میگیرد، امکان دارد آن پول را صرف خرید نکند، بلکه بخشی از آن را صرف سفرهای غیر ضروری یا مواردی کند که توان او را برای خرید آن کالا کاهش دهد و این فرد نه تنها دیگر نتواند کالای مورد نیازش را خریداری کند، بلکه تبدیل به بدهکاری شود که وام گرفته اما به سفر زیارتی سیاحتی رفته و عملکردش هیچ تأثیری در رونق اقتصادی و تولیدملی نداشته است.

بنیانگذار پزشک کسب و کار با اشاره به اینکه در هوش مالی دو مقوله نیاز و خواسته داریم گفت: فردی که وام میگیرد و یک باره به نقدینگی قابل توجهی میرسد، به جای آنکه نیازش را تأمین کند، در وهله اول به دنبال پاسخگویی خواستههایش میرود که شاید خواسته او رفتن به سفر زیارتی و سیاحتی باشد.

منبع: تجارت آنلاین

نوشتن یک نظر

نظر