تعریف مدیر برند
نقش مدیر برند ایجاد استراتژی برند برای یک شرکت است. مدیران برند بر طیف گستردهای از کارکردهای تجاری از جمله برندسازی، کانالهای ارتباطی، توسعه محصول، تبلیغات آنلاین و آفلاین و تحقیقات بازار نظارت دارند. آنها اغلب تحقیقات بازار را که شامل بررسی و آمارگیری از نظرسنجیها، تعیین تقاضا برای محصولات و سایر تحقیقات میدانی مرتبط است، انجام میدهند. مدیران برند معمولا تیمی را پشتیبانی میکنند که وظیفه پشتیبانی فعالیتهای بازاریابی را بر عهده دارند و به کارکنان بازاریابی سطح بالاتر گزارش میدهند.
در پزشک کسب و کار بخوانید: مهارتهای ضروری که مدیران برند باید بدانند
مدیر برند کیست؟
هر شرکتی بخش بازاریابی خود را به طور متفاوتی سامان میدهد؛ به این معنی که مسئولیتهای یک مدیر برند ممکن است از یک کسب و کار به کسب و کار دیگری متفاوت باشد. مدیران برند مسئول درک مواردی هستند که مخاطبان هدف ما را مشخص مینمایند و کمپینهای بازاریابی برند را مطابق با انگیزههای مشتریان توسعه میدهند. این تلاشهای بازاریابی نه تنها باعث جذب مشتریان میشوند، بلکه موجب افزایش اعتبار و تصویر برند نیز میگردند. یک مدیر برند باید در توسعه سود و زیان یک برند، تصویر و موقعیتیابی نسبت به رقبا متمرکز شود.
یک مدیر برند مسئولیت ایجاد و طراحی فعالیتهای تبلیغاتی را برای هدایت پیام مورد نظر برای خدمات یا محصولات سازمان بر عهده دارد. مدیر برند ممکن است با سایر بخشها یا کارمندان فنی همکاری کند تا از تبلیغ صحیح برند مطمئن شود.
مدیر برند چه وظایفی دارد؟
- تحقیقات مصرفکننده و بازار را انجام میدهد.
- نحوه قرارگیری نام تجاری را در حال حاضر در بازار مشخص میکند.
- استراتژی برند، مبتنی بر تحقیق را طراحی میکند.
- کمپینهای بازاریابی را با هدف برقراری ارتباط پیام برند توسعه داده و اجرا میکند.
- شخصیت برند را برای برقراری ارتباط شکل داده و شرکت را پیرامون ایده های بنیادی هدایت میکند.
- اعضای تیم بازاریابی را از طریق کمپینها هدایت میکند.
- موفقیت کمپینهای بازاریابی را اندازهگیری و گزارش میدهد.
- پیش بینی روند مصرفکننده و به روز نگه داشتن نام تجاری
- از برند محافظت کند
مدیر برند، نگهبان برند است و وظیفه دارد اطمینان حاصل کند که محصولات و خدمات با مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه متناسب باشند.
- با چندین بخش در شرکت کار کند
آنها با بخش بازاریابی کار میکنند تا اطمینان حاصل نمایند که همه جنبههای استراتژی برند درست است. مدیران برند همچنین برای اطمینان از مرور استراتژیک و فرصتهای آینده بازار باید با سایر بخشها از جمله امور مالی، ارتباطات بازاریابی، فروش و توسعه محصول در تماس باشند.
- چندین آژانس بازاریابی را هماهنگ کند
آنها همچنین با آژانسهای بازاریابی و تبلیغات کار میکنند تا اطمینان حاصل نمایند که در تمام ارتباطات به هدف و دستورالعمل برند دست یافتهاند.
- روی مصرف کننده متمرکز شود
مدیران برند باید بتوانند تحقیقات مربوط به مصرفکننده را انجام داده و روند بازار را رصد کنند، بنابراین درک بازارهای هدف بالقوه مهم است. باید بررسی کنند که واکنش مشتریان در مورد کمپینهای بازاریابی چیست؟ چگونه افراد در مورد برند صحبت میکنند؟
مجموعه مهارتهای مدیر برند
- مهارتهای ارتباطی عالی
- مهارتهای تحقیق و تحلیلی قوی
- توانایی تفکر خلاقانه
- مهارت های تحلیلی برای پیش بینی و شناسایی روندها و چالشها
- آشنایی با آخرین روندها، فناوریها و روشهای طراحی گرافیک، طراحی وب، تولید و.... .
- استراتژی برند، از جمله دستورالعملهای برند، چشمانداز برند و گزاره ارزش برای کوتاه مدت و بلند مدت
- کمک به توسعه محصول، قیمت گذاری و راهاندازی محصولات جدید و همچنین توسعه فرصتهای شغلی جدید
- مدیریت بودجه تبلیغات
- تجزیه و تحلیل بینش رقبا و مشتریان
مدیران برند چه ویژگیهای کلیدی دارند؟
ویژگیهای اصلی یک مدیر برند موفق عبارتند از:
- آگاهی از برند، درک روشنی از برندها و ترکیب بازاریابی
- عزم و پشتکار
- مهارتهای مدیریت روابط
- تمرکز جدی بر نتایج
با توجه به مطالب گفته شده اولین ویژگی برای مدیریت یک برند این است که اشتیاق و تمایل به برندسازی باید در فرد وجود داشته باشد. البته مدیر برند به همراه گروهی از افراد که در بخش بازاریابی فعالیت میکنند همکاری نموده تا ارزش و اعتبار بیشتری را برای کسب و کار فراهم کنند.