صفر تا صد الگوریتم گوگل برت، 4 نکته کلیدی برای بهینه سازی سایت و محتوا

  • زمان تقریبی مطالعه 12 دقیقه
  • 2817

صفر تا صد الگوریتم گوگل برت، 4 نکته کلیدی برای بهینه سازی سایت و محتوا

یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های هوشمند نسبت به سایر الگوریتم‌های گوگل، الگوریتم گوگل برت می‌باشد. همانطور که می‌دانید گوگل از الگوریتم‌های مختلفی همچون: Freshness، Hummingbird، Panda، Rank Brain و ... تشکیل شده است که هریک از این الگوریتم‌ها مسئولیت‌های مختلفی دارند ولی هدف اصلی این الگوریتم‌ها، منطبق کردن جستجوهای شما با مناسب‌ترین و دقیق‌ترین نتایج در گوگل است. در این محتوا از سایت پزشک کسب و کار قصد داریم شما را به طور کامل با الگوریتم گوگل برت آشنا کنیم و در انتها به برخی از متدوال‌ترین سوالات شما پاسخ دهیم.

 

الگوریتم گوگل برت (Google BERT) چیست؟

الگوریتم گوگل برت مخفف (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) است و معادل فارسی آن، اعمال کدگذاری دوطرفه برای مبدل‌ها می‌باشد. در ابتدا ممکن است این مسئله کمی برایتان عجیب باشد ولی عملکرد این الگوریتم فوق‌العاده گوگل می‌تواند این مبحث را برایتان بسیار جالب‌تر از آنچه فکر می‌کنید، کند. در حقیقت الگوریتم گوگل برت همانند یک شبکه عصبی بر پایه‌ی تکنیک‌های زبان محاوره‌ای که انسان‌ها به طور طبیعی استفاده می‌کنند، می‌باشد. این الگوریتم به کمک سایر الگوریتم‌های گوگل پرداخته و به آن‌ها در زمینۀ درک محتوای سایت‌ها و صفحات وب کمک می‌کند، این الگوریتم سبب شده گوگل اصطلاحات محاوره‌ای در زبان‌های مختلف را متوجه شود و نتایج دقیق‌تری را برای شما نمایش دهد. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم الگوریتم گوگل برت همانند یک شبکه عصبی برپایه هوش مصنوعی است که در آن، سیستم‌های ماشینی با کمک پردازش زبان طبیعی انسان (NLP) سعی می‌کنند پیچیدگی‌های زبان به ویژه درک بهتر حروف اضافه همانند: از، را، به و ... و جایگاه کلمات در عبارت‌های جستجو شده مفیده بوده و آن‌ها را  تفسیر کرده و نتایج دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

 

بشتر بدانید:صفر تا صد الگوریتم کافئین گوگل، 5 ویژگی فوق العاده این الگوریتم

 

الگوریتم گوگل برت از چه زمانی شروع به کار کرد؟

کمپانی گوگل در نوامبر 2018، الگوریتم گوگل برت را در پلتفرم GitHub راه‌اندازی کرده و به طور آزاد در درسترس همگان قرار داد. از آن زمان، هر کسی قادر است از کدها و الگوهای از پیش آموزش دیده برت جهت ایجاد سریع و تقویت سیستم پردازش زبان خود در پاسخ دادن به سوالات یا سایر عملیات مشابه استفاده نماید و گوگل از الگوریتم برت در سیستم جستجو خود استفاده می‌کند. نخستین انتشار الگوریتم گوگل برت حالت آزمایشی داشت و با هدف تکمیل بخش‌های مختلف و به‌ویژه رفع حفره‌های امنیتی و باگ‌ها ارائه شد که پس از گذشت یک سال از به وجود آمدن این الگوریتم، در اکتبر 2019 کمپانی گوگل بزرگ‌ترین به روزرسانی خود را با پذیرش گوگل برت در الگوریتم جستجو اعلام کرد و نسخه کامل‌تری از این الگوریتم در ابتدا برای جستجوهای انگلیسی زبان به‌کار گرفته شد، سپس از آن زمان تا کنون، کمپانی گوگل در تلاش برای گسترش این الگوریتم جهت پشتیبانی از زبان‌های بیشتر است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که کمپانی گوگل در گذشته مدل‌هایی را جهت درک زبان انسان به‌کار گرفته بود ولی با انجام این به روزرسانی یکی از مهم‌ترین جهش‌های خود را در تاریخ موتورهای جستجو ثبت کرد.

 

الگوریتم گوگل برت به چه صورت کار می‌کند؟

 

الگوریتم گوگل برت به چه صورت کار می‌کند؟

اکثر شما زمانی که تمایل دارید درباره موضوعی، اطلاعات بیشتری کسب کنید به دنبال جستجو در گوگل می‌روید و اکثر اوقات برایتان پیش‌می‌آید که از بهترین روش جستجو که شما را به هدفتان می‌رساند، مطمئن نیستید؛ از این رو امکان دارد جستجوهای خود را با غلط املایی شروع کنید یا اصلاً ندانید که چگونه جستجوی خود را باید انجام دهید. نوآوری الگوریتم گوگل برت یک نوع روشی است که قادر است جستجوهایی را که توسط کاربران انجام می‌شود را هر طور که نوشته شده باشد یا با هر ترتیبی در کلمات تشخیص داده و به گوگل در درک آنچه که جستجو کردید، کمک می‌کند در حالی که در گذشته موتورهای جستجوی گوگل فقط مفهوم جملاتی که قواعد نوشتن درستی داشتند را می‌توانستند شناسایی کنند. در حقیقت الگوریتم گوگل برت با استفاده از هوش مصنوعی و پردازش زبان طبیعی قادر است جملاتی که در دنیای انسانی به صورت محاوره‌ای استفاده می‌کنید را درک کند و دیگر نیازی به تمرکز بر روی یک کلمه کلیدی و خاص نیست؛ زیرا در حال حاضر کلمات کلیدی طولانی یا دنباله‌دار (Long tail Keywords) بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و باید بر روی آن‌ها تمرکز کنید. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که الگوریتم گوگل برت مختص زبان خاصی نیست و تقریباً دربردارندۀ تمامی زبان‌های زنده دنیا است.

 

برای مطالعه بیشتر: کنیبالیزیش یا هم نوع خواری چیست و چگونه از شر  این مشکل در  صفحه خود خلاص شویم؟

 

پردازش زبان طبیعی (NLP) چیست؟

پردازش زبان طبیعی مخفف Natural Language Processing)) و زیر شاخه هوش مصنوعی می‌باشد که دربردارندۀ یادگیری ماشین و زبان‌شناسی است. به عبارت دیگر پردازش زبان طبیعی (NLP) دانشی است که به کامپیوترها فرصت پردازش و درک جملات و عباراتی که انسان‌ها به‌کار می‌برند (زبان محاوره‌ای) را می‌دهد. این دانش سعی دارد سطح کامپیوترها را یک مرحله ارتقا دهد تا جملات و عبارات فقط برای کامپیوتر ترکیبی از کلمات نباشد و کامپیوترها هم بتوانند همانند انسان‌ها این جملات و عبارات را درک کند.

 

الگوریتم  گوگل برت چه تأثیری بر تولید محتوا و سئو دارد؟

همانطور که می‌دانید سئو، فرآیند بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد که در صورت هر گونه تغییر موتورهای جستجو به الگوریتم‌های خود می‌تواند فرآیند بهینه‌سازی و رتبه‌بندی‌ها را تحت تأثیر خود قرار دهد؛ از این رو الگوریتم گوگل برت هم از این قاعده مستثنی نیست و تأثیرات خاصی بر فرآیند بهینه‌سازی و رتبه‌بندی‌ها دارد. الگوریتم گوگل برت سبب شده کاربران از جستجوهای خود نتایج دقیق و بهتری دریافت کنند و سایت‌هایی که با استفاده از روش‌های کلاه سیاه با ضعف‌های گوگل رتبه کسب کرده بودند، از نتایج جستجو خارج شوند؛ از این رو با این الگوریتم به دنبال معجزه برای بهینه‌سازی سایت خود نباشید.

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، الگوریتم گوگل برت در جهت بهبود عملکرد گوگل ایجاد شد و حدود 10 درصد از جستجوها را تحت تأثیر خود قرار داد و تنها به شرطی که سئو شما کامل باشد و از تکنیک‌های کلاه سیاه سئو استفاده نکرده باشید، می‌توانید هیچ اقدامی برای به روزرسانی جدید گوگل انجام ندهید اما در صورتی که از سئو وب‌سایت خود اطمینان ندارید، جهت بررسی سایت خود از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه چند نکته کلیدی جهت بهینه‌سازی سایت و محتوا براساس الگوریتم گوگل برت ارائه خواهیم کرد.

 

الگوریتم گوگل برت بر چه نوع کوئرها تأثیر می‌گذارد؟

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، به روزرسانی الگوریتم گوگل برت تغییرات بسیاری در نتایج جستجو به همراه داشت ولی ممکن است برایتان این سوال مطرح شود که چرا هنوز اطلاعات بسیاری از جابه‌جایی رتبه سایت‌ها ار الگوریتم گوگل برت در شبکه‌های مجازی وجود ندارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که الگوریتم گوگل برت عمدۀ تمرکز خود را بر روی کوئرهای طولانی و دیالوگ محور قرار داده از آنجایی که معمولاً کلمات کلیدی طولانی (Long tail Keywords) هدف نخست سئوکارها نیست، تغییرات الگوریتم برت هنوز برای بسیاری از سایت‌ها کاملاً  آشکار نیست. براساس گفته کمپانی گوگل، این به روزرسانی حدود 10 درصد نتایج جستجو را تغییر می‌دهد، به عبارتی دیگر از هر 10 نتیجه، یک مورد از آن‌ها از مدل جدید زبانی الگوریتم گوگل برت استفاده می‌کنند؛ بنابراین در صورتی که قصد داشته باشیم این روزرسانی را به تمامی کوئرها تعمیم دهیم، نمی‌تواند درست باشد.

 

الگوریتم گوگل برت چه اهمیتی در جستجو گوگل دارد؟

 

الگوریتم گوگل برت چه اهمیتی در جستجو گوگل دارد؟

هدف اصلی گوگل این است که تمامی محتوای وب را سازماندهی کند تا بهترین پاسخ را به کاربر مورد نظر ارائه دهد؛ از این رو برای انجام این کار موتور جستجو باید درک کند که مردم به دنبال چه هستند و صفحات وب در رابطه با چه چیزی صحبت می‌کنند. بنابراین قادر است تطابق درستی بین کلمات کلیدی و محتوای وب ایجاد کند. براساس گفته کمپانی گوگل، تقریباً 15 درصد از عبارات جستجو شده، جدید بوده و برای نخستین مرتبه جستجو شده‌اند و به مرور زمان به ارتباطات انسان نزدیک‌تر می‌شوند که در حقیقت بخشی از آن تحت تأثیر پیشرفته‌های فنی همانند جستجوی صوتی است که میزان این جستجوها (جستجوهای صوتی) تقریباً 50 درصد افزایش داشته است و عامل دیگر، افزایش طول عبارات جستجو شده است که در حال حاضر تقریباً بیش از 70 درصد از عبارات جستجو شده طولانی هستند، که امروزه بسیاری افراد در گوگل سوالاتی با عبارات پیچیده تایپ می‌کنند و انتظار پیدا کردن پاسخ صحیح و کوتاه سوالات خود در کمتر  از چند ثانیه دارند، به کمک الگوریتم گوگل برت، انتظار کاربران امکان پذیر شده است. 

 

چه تفاوتی بین الگوریتم BERT و Rank Brain وجود دارد؟

الگوریتم گوگل برت و الگوریتم رنک برین گوگل دو الگوریتم مختلف هستند که کمی با یکدیگر شباهت دارند، این دو الگوریتم در راستای پردازش کوئری‌های کاربران تنظیم شده و سعی در درک بهتر هدف کاربر و ارائه نتایج مناسب و دقیق به وی را دارند. در رابطه با تفاوت این دو الگوریتم باید بگوییم که الگوریتم گوگل برت با مدل پردازش زبان طبیعی (NLP) سعی دارد جملات و عبارات انسانی (زبان محاوره انسان) را بهتر درک کند، نتایج مرتبط و دقیقی را به آن‌ها ارائه می‌کند؛ از این رو در این الگوریتم به هر کلمه‌ای که کاربر جستجو کرده است، توجه می‌شود در حالی که اساس کار الگوریتم رنک برین گوگل نتایج پیشین است، این الگوریم نتایج جدید را با نتایج قبلی کاربران تطبیق داده و به این ترتیب نتایج را با ترکیب آن‌ها، یک سری نتایج مرتبط را به کاربر ارائه و نشان می‌دهد و به نوعی این الگوریتم جستجوهای شما را ترجمه می‌کند؛ بنابراین دو الگوریتم گوگل برت و گوگل رنک برین مکمل یک‌دیگر هستند و نباید یکی از آن‌ها را جایگزین دیگری کرد.

 

چه تفاوتی بین الگوریتم گوگل برت (Google Brain) و الگوریتم مرغ مگس خوار (Humming Bird) وجود دارد؟

در الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل از جستجوهای کلمه به کلمه فاصله گرفته و سعی دارد مفاهیم پشت کلمات را متوجه وشود و درک کند در الگوریتم گوگل برت هم همین کار انجام می‌شود ولی با این تفاوت که یک سری قابلیت جدید از جمله: درک احساسات پشت عبارات، طبقه بندی کلمات و عبارات و ارائه پاسخ دقیق و مناسب. به عبارت دیگر الگوریتم گوگل برت را می‌توان به یک چاقوی سوئیسی و  الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل را به یک چاقوی معمولی تشبیه کرد. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که دو الگوریتم گوگل برت و مرغ مگس خوار گوگل مکمل یک‌دیگر هستند و نباید وجود الگوریتم گوگل برت سبب از بین رفتن الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل شود.

 

کلید اصلی موفقیت در الگوریتم گوگل برت چیست؟

یکی از اقداماتی که الگوریتم گوگل برت به خوبی انجام می‌دهد، پیش‌بینی هدف جستجوی کاربر با کم‌ترین درصد خطا می‌باشد. به عبارت دیگر در صورتی که شما کلمه‌ای را اشتباه تایپ کنید ولی سایر کلمات یک مفهوم داشته باشند، گوگل به درستی منظور و هدف شما را متوجه شده و درک می‌کند و در کمال تعجب خواهید دید که در نتایج درست همان چیزی را که در ذهنتان بود را به شما نشان می‌دهد؛ از این رو درک هدف جستجوی کاربر و بهینه‌سازی برای آن، کلید اصلی موفقیت در الگوریتم گوگل برت است.

 

آیا گوگل برت برای زبان فارسی هم کار می‌کند؟

پیش‌تر به این مورد اشاره کردیم که، در ابتدای انتشار الگوریتم گوگل برت تنها به زبان انگلیسی بود ولی در اواخر سال 2019 الگوریتم گوگل برت در بیش از 70 زبان زنده دنیا در حال کار است و برای زبان فارسی هم این قابلیت در حال استفاده است.

 

 4 نکته کلیدی جهت بهینه‌سازی سایت و محتوا براساس الگوریتم برت

 

 4 نکته کلیدی جهت بهینه‌سازی سایت و محتوا براساس الگوریتم برت

شما با این چند نکته ساده و پرکاربرد ذیل می‌توانید براساس الگوریتم گوگل برت در جهت بهینه‌سازی سایت و محتوا به کار ببرید.

  • در محتوای خود به سوالات کاربر پاسخ دهید.
  • استفاده از کلمات کلیدی مناسب (حدود سه تا چهار کلمه)
  • تولید محتوایی کاربر پسند (تولید محتوا براساس هدف جستجوی کاربر)
  • تعیین میزان صمیمیت و رسمی بودن محتوای خود به تناسب موضوع کار خود (در نظر گرفتن ادبیات و زبان خاص)

 

نتیجه گیری

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، الگوریتم گوگل برت بر پایه هوش مصنوعی است که در آن سیستم‌های ماشینی با کمک پردازش زبان طبیعی انسان (NLP) تلاش می‌کند پیچیدگی‌های زبان مخصوصاً حروف اضافه را درک کرده و نتایج دقیق و مناسب را ارائه می‌دهد. در این محتوا از سایت پزشک کسب و کار شما را به طور کامل با الگوریتم گوگل برت آشنا کردیم و در انتها به برخی از متدوال‌ترین سوالات شما پاسخ دادیم.

 

نوشتن یک نظر

نظر