امروزه به دلیل گستردگی فضای ارتباطات، محتوانویسی در فضای مجازی یکی کارهای بسیار معمولی افراد می باشد. هر فردی در هر جایگاه اجتماعی می تواند در صفحات اینترنتی شروع به نوشتن محتوا، ارائه فیلم و تصاویر و...برای مخاطبان خود کند. در این میان سوالی که مطرح می شود این است که چه نوع محتوایی برای درگیر شدن ذهن مخاطبانمان بنویسیم؟ به تعبیر دیگر چه نوع محتوایی بنویسیم تا نظر مخاطب را جلب کنیم؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب به این موضوع مهم بپردازیم.
در فضای مجازی دو رویکرد کلی برای محتوا نویسی وجود دارد: اول محتوای مخاطب پسند به این معنی که محتوایی باید بنویسید که هم جذاب باشد و هم مخاطبان از آن احساس رضایت داشته باشند، و دوم اینکه محتوا باید اصول بهینه سازی سایت یعنی سئو را رعایت کرده باشد. بنابراین در تولید محتوا کسانی موفق هستند که بتوانند هم اصول سئو را رعایت کنند و هم محتوایی بنویسند که مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
عنوان نویسی
عنوان نویسی یکی از اصلی ترین بخش های هر محتوایی می باشد به همین جهت می بایست، عنوان هایی که برای مطالب خود قرار می دهید، علاوه بر اینکه با محتوا ارتباط مستقیم داشته باشد، هیجان انگیز، جذاب و جنجالی نیز باشد، تا مخاطبان با خواندن عنوان ترقیب شوند تا مطلب شما را بخوانند. استفاده از کلمات کلیدی اصلی در عنوان یکی از تکنیک های توصیه شده سئو برای بالاتر رفتن رتبه مطالب شما در موتورهای جستجو می باشد. پس دقت کنید که عنوان جذاب می تواند ذهن مخاطبان تان را درگیر کند.
تولید محتوای جدید
اکثریت کاربران در تولید محتوا رو به سوی کپی کردن از سایت های دیگر می آورند که بدترین کار ممکن در محتوا نویسی می باشد. حتی اگر توانایی تولید خلاقانه محتوای جدید را ندارید بهتر است به سراغ منابع و سایت های خارجی بروید. بیش از 90 درصد محتوای جدید تولید شده در فضای مجازی ترجمه از سایت های خارجی می باشد. بنابراین کافی است که زبان خود را تقویت کنید یا حتی از سایت های ترجمه متن استفاده کنید تا بتوانید محتوای جدیدی را برای مخاطبان تان ارائه دهید.
استفاده از عکس و فیلم
خیلی از مخاطبان به خصوص در ایران علاقه چندانی به مطالعه متن، حتی اگر کوتاه هم باشند، ندارند. به همین دلیل بهتر است برای درگیر کردن ذهن مخاطبان تان از عکس و فیلم های مربوط به محتوای تان هم استفاده کنید. یکی از مزیت های مهم استفاده از عکس یا فیلم در محتوا، امکان ذخیره سازی و ارسال آسان آن نسبت به متن می باشد، پس حتماً برای جذابیت محتوای خود از عکس و فیلم استفاده کنید.
پیشننهاد می کنیم حتما بخوانید: 8 گا موثر در بازاریابی محتوا
استفاده از ادبیات مخاطب پسند
نوع و سبک ادبیات در ارائه یک محتوای موفق بسیار امر مهمی می باشد، مطالب ارائه داده شده در عین حال که می بایست عالمانه باشد نباید عامیانه و سطحی باشد. به عبارت دیگر، نباید مطالبی را برای مخاطبان نوشت که امکان ارتباط با آن را نداشته باشند، یا از ادبیات سخت و غیرروانی استفاده کرد. بهتر است تا جای ممکن طوری بنویسید که مخاطبان درگیر فهم مطالب شما به دلیل نوع ادبیات به کار رفته، نشوند. به طور کلی مخاطب با یکبار خواندن محتوا، منظور و معنای محتوای شما را کاملاً درک کند.
استفاده از زبان طنز
تجربه نشان داده محتواهایی که در میانه ی آن دارای الفاظ یا جملاتی با زبان طنز می باشند ارتباط بهتری با مخاطب برقرار می کنند و مخاطبان آن را تا انتهای مطلب می خوانند. بنابراین سعی کنید از ادبیاتی یکنواخت، خشک و بی روح، رسمی یا اداری و...پرهیز کنید و بسیار خودمانی، راحت و روان با مخاطبان ارتباط برقرار کنید.
عدم تکرار محتوای رقبا
به سراغ محتوای دیگر وب سایت ها با موضوع محتوای خود بروید و سعی کنید متفاوت از آن ها بنویسید. مطالب آنها را به صورتی دیگر تکرار نکنید، چراکه مخاطبان تان از شما انتظار ارائه یک محتوای جدید و خلاق را دارند. دوباره تاکید می کنیم که، هم اصول اولیه سئو و هم اخلاق حرفه ای، اجازه کپی کردن محتوای دیگران را به شما نمی دهد.
پرداختن دقیق به موضوع
خیلی از محتواها بیش از این که به اصل موضوع بپردازند درگیر حواشی آن می شوند. توصیه می کنیم در تولید محتوا ابتدا به ساکن به اصل موضوع خود به صورتی دقیق، عمیق و مستدل بپردازید. از نوشتن موارد اضافی و حاشیه ای پرهیز کنید تا محتوایان باعث خستگی مخاطبان نشود.
و در پایان مثل همین محتوا، جمع بندی از مطالب خود داشته باشید. جمع بندی و نتیجه گیری مخاطبان را به تصمیم درست نزدیک می کند. سعی کنید خلاصه ای مفید از مطالبتان ارائه دهید.