به طور کلی در مشاغل و کسب و کارها، به تبادل کالا و انواع خدمات در قبال دریافت پول فروش گفته می شود و بازاریابی شامل فعالیت هایی همچون تحقیقات بازار، پیشنهادات ویژهی فروش و فروش می باشد. در ادامه به طور دقیق تر به تفاوت های اصلی بازاریابی و فروش خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.
تفاوت اول: تعریف فروش و بازاریابی
به مجموعه فعالیت های مختلف در کسب وکار که برای معرفی و ارائه یک محصول به مخاطب در جهت خرید آن کالا ارائه داده می شود، فروش گفته می شود. فروش را می توان یکی از زیر مجموعه های بازاریابی اطلاق کرد که در جهت به نتیجه رساندن کلیه تلاش ها و فعالیت های سازمان در جهت افزایش سود و درآمد به انجام می رسد.
اصطلاح بازاریابی از واژهی «بازار» ساخته شده است که به معنای تحلیل و بررسی نیازهای مشتری است تا شرکت با توجه به نیازهای مشتریان محصولات خود را تولید کند. شرکتها بهدنبال معیارهای تازهای هستند تا علایق و موارد مطلوب و نامطلوب را از نظر مشتریها مشخص کنند. بازاریابی شامل فعالیتهایی میشود که ارزش محصول را برای مشتریها افزایش میدهد. برای مثال با بهبود تصویر برند باعث افزایش میزان فروش میشوند.
تفاوت دوم: انتقال کالا در فروش و معرفی کالا در بازاریابی
در فروش آنچه رخ می دهد این می باشد که یک محصول یا کالا و خدماتی از یک فرد، در ازای گرفتن پول و مبلغی به فرد دیگر ارائه داده می شود. در حالیکه در بازاریابی افراد بیشتر به دنبال معرفی و عرضه کالاهای خود به مشتریان می باشد و معامله ای صورت نمی گیرد. به عبارت ساده تر در فروش، رابطه میان یک فرد به عنوان فروشنده و یک فرد به عنوان خریدار می باشد، در حالیکه در بازاریابی رابطه شامل یک فرد به عنوان بازاریاب با بسیار افراد به عنوان مشتری می باشد.
تفاوت سوم: کوتاه مدت بودن فروش و بلند مدت بودن بازاریابی
همان طور که می دانید فرایند فروش بسیار کوتاه مدت می باشد. در واقع بازه ی زمانی که میان فروشنده و مشتری برای خرید و فروش کالا و خدمات صرف می شود را، می توان مدت زمان فروش نامید. در حالیکه فرایند بازاریابی فرایندی بلند مدت می باشد که نیاز به صرف زمان بسیار بیشتری دارد، تا به نتیجه مطلوب برسد.
تفاوت چهارم: تاکید بر نیازهای بازار در بازاریابی و تاکید بر نیازهای شرکت در فروش
فروش به طور طبیعی بر افراد تمرکز می کند، در حالیکه بازاریابی بر رسانه ها تمرکز می کند، چراکه در فروش مشتری پس از خریدن محصول، ارتباط میان او و فروشنده پایان می یابد، به همین دلیل تاکید بر نیازهای شرکت می باشد. اما در بازاریابی اولویت با مشتری می باشد یعنی، نیازهای مشتری تشخیص داده می شود تا محصول بر اساس آنها، تولید و به مشتری ارائه شود.
"در آخر اینکه در فروش مشتری مهم می باشد اما در بازاریابی محصول مهم می باشد."