افزایش سرعت سایت چه تأثیری در سئو دارد و چگونه سرعت سایت خود را افزایش دهید؟
- زمان تقریبی مطالعه 9 دقیقه
- 1521
امروزه در دنیای دیجیتال همه چیز باسرعت انجام میشود از این رو مبحث افزایش سرعت وبسایت به عنوان یکی از مؤثرترین و مهمترین مقوله در بازاریابی اینترنتی به شمار میرود.یکی از مهمترین فاکتورهای سئو افزایش سرعت سایت میباشد، بنابراین جهت بهبود سئو سایت و همچنین در زمینه موفقیت بازاریابی اینترنتی، افزایش سرعت سایت یک امر مهم و ضروری است. در گذشته این مسئله تا این حد مهم نبود اما امروزه به دلیل پرسرعت شدن اینترنتهای امروزی و افزایش چشمگیر درصد توقع کاربران و از همه مهمتر، ارتباط افزایش سرعت سایت با رقابت نزدیک رقبا، توجه به این مسئله را به امری مهم و ضروری تبدیل کرده است. رقابتها و کشمکشها در میان کسب و کارهای آنلاین بسیار تنگاتنگ شده و در واقع سرعت بارگذاری سایت عامل مهمی در پیشرفت و پسرفت سایت شما میباشد. یادگیری نحوه افزایش سرعت سایت یکی از مهمترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید. باتوجه به مطالبی که گفته شد، در ادامه به سوالات شما در این رابطه پاسخ خواهیم داد.
تحقیقات نشان میدهد، مدت زمانی که کاربر قبل از از دست دادن تمرکز منتظر میماند تقریباً بین 0.3 تا 3 ثانیه است. اگر وب سایت شما بیشتر از آن زمان برای نمایش اطلاعات مهم طول بکشد، کاربر تمرکز خود را از دست میدهد و احتمالاً پنجره مرورگر را میبندد. وبسایتهایی که سریعتر هستند دارای نرخ پرش پایینتر، نرخ تبدیل بالاتر و رتبهبندی بالاتر در جستجوی ارگانیک خواهند داشت و در مجموع تجربه کاربری بهتری خواهند داشت. نکته اصلی این است که وب سایتهای کند برای شما هزینه بر هستند و به برند شما آسیب میرسانند. از سوی دیگر، همانطور که پیشتر اشاره کردیم افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت شما تأثیر مثبتی بر ترافیک، حفظ کاربر، فروش و سود بیشتر خواهد داشت.
بیتر بخوانید: 7 استراتژی اثربخش نمودن کامنت مارکتینگ با هدف بهبود سئوی داخلی
چگونه کند بودن سرعت، سایت شما را از بین میبرد؟
نرخ پرش را افزایش میدهد: یک وب سایت با بارگذاری کند و آهسته مردم را وادار میکند تا آن را رها کنند. به خصوص در تلفن همراه. طبق یک مطالعه گوگل هر چه سایت شما کندتر باشد، احتمال جهش بازدیدکنندگان بیشتر است.
تبدیلها را کاهش میدهد (سود یا پول کمتر): علاوه بر موارد ذکر شده، افزایش سرعت سایت شما بر روی تبدیل نیز تأثیر دارد. به عنوان مثال: هنگامی که سایت های تجارت الکترونیک از زمان بارگذاری صفحات دو به یک دوم میروند، میتوانند درآمد خود را دو برابر کنند.
رتبه جستجو را کاهش میدهد (ترافیک ارگانیک کمتر): از آنجایی که بازدیدکنندگان به سرعت سایت اهمیت میدهند، گوگل به رتبه بندی وب سایتها نیز اهمیت میدهد. این سیاست رسمی از سال 2010 بوده و از سال 2018 به تلفن همراه نیز گسترش یافته است. مورد دوم حتی مهمتر است، زیرا گوگل از آن زمان به فهرست اول تلفن همراه تغییر داده است تا بااستفاده از وب مدرن سازگار شود. این به این معنی است که وب سایتها براساس عملکرد حضور تلفن همراه خود رتبه بندی میشوند، نه سایتهای دسکتاپ. این شامل نسخههای وب سایت غیر موبایلی میشود و یک معکوس کامل از وضعیت سابق است. در نتیجه، اگر سایت شما به کندی در موبایل بارگذاری شود، رتبه جستجوی شما را به طور کلی پایین میآورد، نه تنها در جستجوی موبایل. در واقع علاوه بر این مورد، سرعت سایت بر نرخ پرش، زمان حضور در سایت و سایر نشانگرهایی که موتورهای جستجو در نظر میگیرند نیز تأثیر میگذارد.
تجربه کاربر را کاهش میدهد: تمامی موارد گفته شده در یک نکته خلاصه میشود، اگر تجربه کاربر ضعیف باشد برای سایت شما بد است، اگر عالی باشد، نتیجه معکوس دارد. در برخی موارد، سرعت سایت حتی میتواند تعیین کند که آیا یک وب سایت اصلا برای مخاطبان شما قابل استفاده است یا خیر. یکی از چشمگیرترین نمونه های آن مربوط به روزهای اولیه YouTube است.
بنابراین، اگر میخواهید بازدیدکنندگان را در سایت خود نگه دارید، تبدیلها را افزایش دهید، در موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشید و بازدیدکنندگان را راضی نگه دارید، باید یک تجربه عالی از نظر سرعت در هر زمان و در هر اندازه صفحه نمایش ارائه دهید.
قبل از اینکه به چگونه افزایش سرعت وبسایت خود بپردازید، مهم هست که یک هدف تعیین کنید. اصلاً هدفتان چیست؟ وب سایت شما باید چقدر سریع بارگذاری شود؟ چقدر سرعت برای سریع بودن کافی است؟
به گفته گوگل، عدد جادویی سه ثانیه است. با این حال، همانطور که قبلاً مشخص کردیم هر چه سریعتر، بهتر میباشد. جالب اینجاست که در همان مطالعه ای که گوگل قانون سه ثانیه را تعیین کرد، آنها فهمیدند که اکثر وب سایتها به هیچ وجه به این معیار نزدیک نیستند؛ در حالی که این خبر بدی برای تجربه کاربری عمومی در اینترنت است، اما در واقع خبر خوبی برای شماست! به این معنی که اگر تلاش کنید تا سرعت وب سایت خود را به سطح قابل قبولی برسانید، خود را تا حد زیادی از بقیه سایت ها متمایز خواهید کرد. این یک راهکار عالی برای برتری نسبت به رقبا تقریباً در هر زمینهای و موفقیت وب سایت است.
دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است زمان بارگذاری سایت شما تأخیر داشته باشد. این عوامل میتواند هر چیزی باشند،
اما رایج ترین عوامل عبارتند از:
در واقع به این معنی است که طیف وسیعی از مراحل وجود دارد که میتوانید برای افزایش سرعت صفحه اقدام کنید، اما قبل از شروع عیب یابی برای بهبود عملکرد وب سایت، باید زمان بارگذاری صفحه خود را آزمایش کنید.
استفاده سنگین از CSS و جاوا اسکریپت
برنامه سرور هاست ضعیف
بهینه سازی تصاویر
عدم استفاده از کش مرورگر
مدیریت ویجت ها و افزونه ها
هاتلینک کردن تصاویر و سایر منابع از سرورهای کند
حجم ترافیک
مرورگرهای قدیمی
اتصال آهسته شبکه (دستگاه های تلفن همراه)
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، عوامل زیادی وجود دارند که بر مدت زمان بارگذاری هر صفحه در وب سایت شما تأثیر میگذارند اما راههای زیادی وجود دارد که میتوانید عملکرد وب سایت خود را بهبود دهید. در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
به حداقل رساندن درخواست HTTP: هنگامی که کاربر آدرس سایت شما را در جستجو میکند، پروتکل HTTP یک درخواست برای سرور اصلی وب سایت شما ارسال میکند تا اطلاعات شما بازیابی شود و به کاربر نمایش داده شوند، در نتیجه هرچه اطلاعات شما حجم بیشتری داشته باشند، مدت زمان بازیابی اطلاعات را افزایش میدهد و همین امر باعث کاهش سرعت سایت شما خواهد شد. و از جمله اقداماتی که میتوان برای کاهش حجم سایت کرد، بهینه سازی CSS است، اکثر برنامه نویسان از مدلهای داخلی برای نوشتن کدهای HTML استفاده میکنند که کار درستی نیست و همین امر موجب بالا رفتن حجم فایل شما و در نتیجه کند شدن سرعت وب سایتتان خواهد شد، همچنین اگر حجم فایل CSS وب سایت شما بیش از 75 کیلوبایت باشد این یک خطر جدی برای وب سایتتان محسوب میشود در نتیجه باید سعی کنید حجم فایل های CSS خود را کم کنید.
بهینه سازی CSS: بسیاری از برنامه نویسان از مدلهای داخلی برای کدهای HTML خود استفاده میکنند که اشتباه است و این کار باعث بالا رفتن حجم فایل میشود.
بهینه سازی تصاویر: هدف اصلی از بهینه سازی تصاویر سایت این است که سئویی مناسب را ایجاد کنید اگر سئویی که ایجاد میکنید مناسب باشد، توجه بازدید کنندگان را به وب سایت جلب خواهد کرد. بدون شک رضایت کاربران برای موتور جستجو مهم است. با بهینه سازی تصاویر به آسانی میتوانید در رتبه های نخست گوگل قرار بگیرید. با بهینه سازی تصاویر، موتورهای جستجو به شما کمک میکنند که میزان کلیک و CTR پست هایتان افزایش یابد.
پهنای باند سرور: از هاستی استفاده کنید که سرور آن اختصاصی است و دارای تعداد زیادی پهنای باند است. معمولاً سرورهای ارزان پهنای باند مناسبی ندارند و با افزایش ترافیک سایت در بازدید سایت ضعیف یا کند میشوند.
کاهش حجم فایل های CSS: اگر فایل CSS سایت شما بیش از 75 کیلوبایت باشد این یک خطر جدی برای سایت شماست سعی کنید فایلهای CSS خود را کاهش دهید.
و در آخر پس از اجرا کردن مراحل فوق و اقداماتی از این قبیل میتوانید سرعت سایتتان را با ابزارهای موجود برای این کار بررسی کنید، چند نمونه از این ابزارها عبارتند از:
ابزار PageSpeed Insights: این ابزار رایگان توسط گوگل معرفی شده و یکی از مهمترین ابزارهای بررسی تست سرعت سایت میباشد. این ابزار صفحات سایت شما را بررسی کرده و سپس در رابطه با افزایش سرعت صفحات راهکارها و پیشنهاداتی را ارائه میدهد.
ابزار Pingdom: اطلاعات مفید و مختلفی از وضعیت کنونی وبسایت شما ارائه میدهد در این ابزار میتوانید دلایل کندی حجم صفات و لینکهای شکسته سایت خود را دیده و برطرف کنید.
ابزار gtmetrix: از دیگر ابزارهای میباشد که میتواند در بهینه سازی و افزایش سرعت سایت به شما کمک کند.
نتیجه گیری
امروزه دانستن افزایش سرعت وب سایت یک توانایی کاملاً حیاتی است. عملکرد سایت یک اولویت برای کاربران و موتورهای جستجو است و بنابراین برای موفقیت سایت شما ضروری است. ما در این محتوا سعی کردیم شما را با اهمیت و روشهای افزایش سرعت سایت آشنا کنیم. بنابراین داشتن یک سایت با سرعت بالا ضروری است، نه تنها برای رتبه بندی خوب در گوگل، بلکه برای بالا نگه داشتن سود نهایی شما.
نظر