هر آنچه لازم است در مورد آنالیز رقبا در اینستاگرام بدانید
- زمان تقریبی مطالعه 11 دقیقه
- 1152
همانطور که میدانید امروزه اینستاگرام، جایگاه بسیار خوبی در بین کسب و کارها پیدا کرده است و آنالیز رقبا در شبکه اجتماعی اینستاگرام یکی از روشهایی است که به شما کمک میکند تا رقبای موجود در حوزۀ فعالیت و کسب و کار خود را شناسایی کرده و عملکرد آنها در پیج مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و با این ارزیابی و بررسیها میتوانید علایق و سلایق مخاطبان را شناسایی کنید و برند کسب و کار خود را در بازار مورد نظرتان معرفی کنید و از تجربیات، عملکردهای آنها استفاده کنید و نقاط قوت (دلایل موفقیت) و نقاط ضعف رقبای خود را بشناسید و نقاط ضعف رقبای خود در کسب و کار را به فرصت برای کسب و کار و معرفی برند خود تبدیل کنید. در این محتوا از سایت پزشک کسب و کار شما را با اهمیت آنالیز رقبا در اینستاگرام، انواع رقیبان، معیارها، ابزارها، فرآیند و مزایای آن آشنا میکنیم و در انتها هفت نکته کلیدی و مهم در زمینه آنالیز رقبا در اینستاگرام به شما ارائه خواهیم کرد.
یکی از نکات مهم و کلیدی برای معرفی برند و رونق کسب و کارتان، آنالیز رقبا در اینستاگرام است. شما با استفاده از روش آنالیز رقبا در اینستاگرام میتوانید از کارهایی که سبب موفقیت رقبای شما (نقاط قوت) شده است الهام بگیرید و از طرف دیگر میتوانید از کارهایی که سبب شکست رقبای شما (نقاط ضعف) شده است را شناسایی کنید و آنها را به فرصتهایی برای رونق کسب و کارتان تبدیل کنید. همچنین با علایق و سلیقههای مخاطبان خود آشنا خواهید شد.
برای مطالعه بیشتر: سئو اینستاگرام چیست؟ 9 تکنیک فوق العاده برای سئو اینستاگرام
شما با سه نوع رقیب در کسب و کار خود مواجه هستید که عبارتند از:
1. رقبای مستقیم: این نوع رقبا همان محصولات و خدماتی که شما ارائه میدهید را عرضه میکنند.
2. رقبای غیرمستقیم: رقبایی هستند که محصولات و خدمات آنها میتواند جایگزین محصولات و خدمات شما شود.
3. تازه واردها: تازه واردها به اینستاگرام نیز نوع دیگری از رقیبان در کسب و کار شما به شمار میروند.
از این رو با آنالیز رقبا در اینستاگرام میتوانید از کسب و کارهایی که در آینده ممکن است به بازار کار شما وارد شوند، آگاهی پیدا کنید و رقابت خود را با رقیبانتان بهتر مدیریت کنید و در نهایت آینده شغلی خود را تجزیه و تحلیل کنید.
شما باید در آنالیز رقبا چه معیارهایی را مورد توجه قرار دهید؟
تعامل: برقراری تعامل با مخاطبان خود بسیار مفید است، در صورتی که این تعاملات کاهش یابد به عنوان یک هشدار برای صاحب برند محسوب میشود.
لایکها: همانطور که میدانید تعداد لایکها نشان دهندۀ خاص و ویژه بودن آن پست است و از سوی دیگر لایک کردن پستها توسط مخاطبان به شما انرژی و حس موفقیت بسیاری را منتقل میکند.
پستها: شما قادر هستید از طریق مشاهده تعداد پستهای رقبای خود متوجه شوید که چه تعداد پست ارسال میکنند و تقویم محتواهای کسب و کار خود را بر طبق این مورد برنامهریزی و تنظیم نمایید.
هشتکها: شما میتوانید کاربردیترین هشتکهای رقبای خود را مشاهده کنید.
میزان تعامل: این معیار بیانگر این است که مخاطبان تا چه اندازه با محتوا ارتباط برقرار میکنند.
سرعت تعامل: این معیار بیانگر تعداد واکنشهای موجود در طی زمانهای مختلف در صفحه است.
نظرات (کامنتها): همانطور که میدانید نظرات بیانگر بازخورد پست میباشد و از طریق این نظرات میتوانید از جذابیت محتواهای خود آگاهی یابید و همچنین به نقاط قوت و ضعف خود پی خواهید برد.
دنبال کنندگان (فالوورها): همانطور که میدانید تعداد فالوور نمایانگر ثبات و معروفیت برند کسب و کار شماست؛ از این رو باید در آنالیز رقبا به تعداد فالوور (مخاطبان) رقبای خود توجه داشته باشید.
چه ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل رقبا در اینستاگرام مناسب هستند؟
ابزارهای بسیاری برای آنالیز رقبا در اینستاگرام وجود دارد که در اینجا شما را با پنج مورد از این ابزارها آشنا میکنیم.
1. Phlanx: شما با استفاده از این ابزار میتوانید میزان تعامل رقبای خود را در اینستاگرام، ارزیابی کنید.
2. Rival IQ: شما با استفاده از این ابزار میتوانید از استراتژیهای رقبای خود اطلاع پیدا کنید.
3. ابزار Vaizle: این ابزار رایگان بوده و همچنین این ابزار به شما این فرصت را میدهد که محتواهای خود را با رقبایتان به خوبی مقایسه کنید.
4. ابزار Preview App: این ابزار به صورت اپلیکیشنی جهت انتشار شبکههای اجتماعی محسوب میشود و تجزیه و تحلیل اکانتهای اینستاگرام را نیز به خوبی انجام میدهد.
5. ابزار Unbox Social: این ابزار آنالیز رقبا، چند وجهی بوده و به صورت کامل جستجو در پستهای رقبا را برای شما انجام میدهد.
1. شناسایی رقبا در تمامی شبکههای اجتماعی: شما میتوانید از سه روش رقبای خود را در اینستاگرام پیدا کنید که در اینجا به بیان این روشها میپردازیم.
در نهایت شما از این روشهای گفته شده، رقبای اصلی خود را شناسایی کرده و یک لیست از اسامی آنها تهیه کنید و به آنالیز رقبا در اینستاگرام بپردازید.
2. بررسی نوع و استراتژی محتوا در اینستاگرام: شما باید پستها و نوع فعالیت پیج رقبای خود را آنالیز کرده و هشتکهایی که آنها در استوریها و پستهای خود منتشر کردند، فرمتهای مورد استفاده در تولید محتوا، هدف آنها از راه اندازی پیج و ... را توجه کنید.
3. بررسی جامعه مخاطب پیجهای رقبا در اینستاگرام: همانطور که پیشتر اشاره کردیم جهت ثبات برند، تعداد فالوور بسیار مهم است؛ از این رو در آنالیز رقبا باید تعداد فالوورهای رقیب خود را توجه کنید و از نحوۀ افزایش و کاهش آنها یک نمودار تهیه کنید. همچنین باید به تعداد لایکها و کامنتهای آنها توجه داشته باشید و اطلاعات لازم را یادداشت کنید تا با علایق و سلایق مخاطبان پیج آشنا شوید.
4. انجام آنالیز SWOT: شما برای رونق و گسترش کسب و کار و حوزۀ فعالیتی خود همواره به یک استراتژی و برنامه مناسب نیاز دارید. یکی از ابزارهایی که به آنالیز رقبا در اینستاگرام کمک میکند، تحلیل استراتژی راهبردی (SWOT) میباشد که استفاده از این ابزار به شما و کسب و کارتان کمک میکند که نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و با شناسایی فرصتها و تهدیدهایی که با آنها رو به رو هستید، با استفاده از راهکارهایی هوشمندانه در جهت دستیابی به موفقیت، استفاده خواهید کرد. این روش پرکاربرد بوده و دارای بازدهی بالایی در آنالیز رقبا در اینستاگرام است که بسیاری از شرکتها و کسب و کارهای موفق از این استراتژی جهت بهبود عملکرد خود استفاده میکنند.
5. بررسی میزان تعامل کاربران با اکانت تجاری: همانطور که میدانید تنها داشتن محتوای مناسب کافی نیست و باید مخاطبان با این محتواها تعامل برقرار کنند که آنالیز رقبا در اینستاگرام میتوان میزان تعامل کاربران آن پیج با محتوای تولید شده را از طریق تعداد لایکها، کامنتها، ذخیره و فوروارد مشاهده نمایید و براساس آنها متوجه شوید که چه محتواها و کدام فرمتهای محتوایی برای مخاطبان جذاب است.
6. بررسی تغییرات در گذر زمان: شما باید تمامی موارد گفته شده را در گذر زمان مورد بررسی قرار دهید و تغییرات و روند آنها را مشاهده کنید. همچنین مشاهده کنید که چه کارهایی بازخورد مثبت و چه کارهایی سبب کاهش میزان تعامل کاربران شده است که همۀ این موارد به شما در تدوین استراتژی موفقیت و رونق کسب و کارتان کمک خواهد کرد.
1. ایده بگیرید ولی کپی نکنید.
2. به سراغ کارهای ویژه و خاصی باشید.
3. فرصتها و تهدیدها را شناسایی نمایید.
4. نقاط ضعف پیجهای رقبایتان را فراموش نکنید.
5. اصلاً ناامید نشوید و در این کار صبر، حوصله و دقت به خرج دهید.
6. در آنالیز رقبا در قضای اینستاگرام از هر گونه تعصبات دوری کنید.
7. در آنالیز رقبا و تفسیر اطلاعات به صورت سازمان یافته فعالیت کنید.
نتیجه گیری
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، آنالیز رقبا در اینستاگرام یکی از اقدامات ضروری و کلیدی برای معرفی برند و رونق کسب و کارتان در فضای اینستاگرام میباشد که در این محتوا سایت پزشک کسب و کار شما را با اهمیت آنالیز رقبا در اینستاگرام، انواع رقیبان موجود در بازار، معیارها، ابزارها، فرآیند و مزایای آن آشنا کردیم و در انتها هفت نکته کلیدی و مهم در زمینه آنالیز رقبا در اینستاگرام جهت معرفی برند و رونق کسب و کارتان ارائه کردیم.
نظر