ایلان ماسک ثروتمندترین شخص جهان
- زمان تقریبی مطالعه 10 دقیقه
- 98
مقدمه
امروزه هر سایت یا شبکه اجتماعی را نگاه میکنید نام ایلان ماسک به چشمتان میخورد، ایلان ماسک به عنوان یکی از کارآفرینان بزرگ و مشهور در زمینه تجارت محسوب میشود. او بنیانگذار بسیاری از شرکتها همچون: زیپ 2، پیبال (ایکس.کام)، اسپیساکس، اوپنایآی، نیورالینک، سهامدار شرکت سولارسیتی، صاحب توییتر، طراح تسلا موتورز و ... میباشد، ایلان ماسک در سال 2021 با 270 میلیارد دلار، لقب ثروتمندترین شخص جهان را از آن خود کرد. ایلان ماسک به علت اندیشه پیشرو در زمینه تکنولوژی و تلاش برای توسعه آن مشهور شده است. در این محتوا از سایت پزشک کسب و کار قصد داریم شما را با زندگی شخصی و حرفهای شخصیت سال 2021، ایلان ماسک آشنا کنیم، تا انتهای این محتوا همراه ما باشید.
نمایی کوچک از زندگی کارآفرین بزرگ
ایلان ریو ماسک در 28 ژوئن سال 1971 در شهر پرتوریا، آفریقای جنوبی در خانواده پنج نفره به دنیا آمد. مادر او «مِی ماسک» مدل و متخصص رژیم غذایی و پدرش «ارول ماسک» مهندس بود. ایلان فرزند ارشد خانواده بود، او یک برادر کوچکتر به نام «کیمبال ماسک» و یک خواهر کوچکتر به نام «توسکا ماسک» دارد. ایلان ماسک دوران کودکی خود را در پروتوریا آفریقای جنوبی سپری کرد، والدین وی زمانی که ایلان ده سال داشت از یکدیگر جدا شدند و ایلان با پدرش در آفریقای جنوبی زندگی میکرد.
نخستین درآمد ایلان ماسک با فروش بازی ویدئویی Blastar
ایلان ماسک زمانی که ده سال داشت، نخستین رایانه شخصی خود (کمودور ویآیسی ــ 20) را خرید و به برنامهنویسی علاقهمند شد و به جای بازی کردن با همسن و سالان خود، به تنهایی شروع به یادگیری برنامهنویسی کرد. وی در 12 سالگی به تنهایی بازی ویدئویی Blastar را طراحی کرده و با فروش آن، 500 دلار بهدست آورد.
مهاجرت ایلان ماسک بدون حمایت خانواده
ایلان پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان تصمیم گرفت بدون حمایت خانواده خود، خانه را ترک کند و به آمریکا مهاجرت کند. ایلان ماسک در سال 1989 به کمک بستگان مادرش به کانادا نقل مکان کرد و پس از کسب حق شهروندی کانادا به مونترآل رفت. وی در ابتدا به شغلهای کمدرآمدی مشغول بود و به مدت یک سال با فقر دست و پنچه نرم میکرد، سرانجام در سن 19 سالگی پذیرش در دانشگاه کوئینز در کینگستون، انتاریو را دریافت کرد. ایلان ماسک دو سال در انتاریو در حال تحصیل بود و پس از آن در سال 1992 پس از دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه پنسیلوانیا توانست رویای مهاجرت به آمریکا را به حقیقت تبدیل کند. وی مدرک لیسانس خود را در رشته فیزیک بهدست آورد ولی سال بعد تصمیم گرفت در مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا مدرک لیسانس در رشته علوم اقتصادی را هم به دست آورد. ایلان ماسک در دوره دکترای برای تحصیل در رشته فیزیک انرژی در دانشگاه استنفورد ثبت نام کرد که پس از دو روز تحصیل در این دانشگاه، تصمیم به ترک تحصیل گرفت و شرکت زیپ 2 را تأسیس کرد.
تأسیس نخستین شرکت ایلان ماسک
ماسک در سال ۱۹۹۵ به همراه برادرش کیمبال، شرکت «نرمافزاری زیپ ۲» را تأسیس کرد. در حقیقت این شرکت جهت تبلیغات آنلاین کسب و کارها براساس موقعیت جغرافیایی آنها بود و شرکت یک «راهنمای شهری» برای صنعت انتشارات روزنامه را توسعه و به بازار ارائه داد. ماسک قراردادهایی با نیویورک تایمز و شیکاگو تریبون بست و اعضای هیئت مدیره را برای ادغام با شرکتی به نام سیتیسرچ منصرف کرد. کامپک، زیپ ۲ را با قیمت ۳۰۷ میلیون دلار به وسیله سهام در سال ۱۹۹۹ تصاحب کرد و 7 درصد یا ۲۲ میلیون دلار از فروش به ماسک رسید.
تأسیس شرکت پیبال (ایکس.کام)
ماسک در سال 1999 یک سرویسدهنده مالی و شرکت پرداخت ایمیلی تحت عنوان «پیبال یا ایکس.کام» را تأسیس کرد که پس از گذشت یک سال با شرکت کانفینیتی ادغام شد که سبب ایجاد شرکتی به نام پیبال شد. هیئت مدیره مؤسس پیبال «پیتر تیل» را به صورت موقتی به عنوان مدیرعامل شرکت انتخاب کرد و در اکتبر ۲۰۰۲، «ایبی» با ۱٬۵ میلیارد دلار به وسیله سهام پیپال را به دست آورد، که ۱۶۵ میلیون دلار آن به ماسک رسید. پیش از فروش، ماسک با مالکیت ۱۱٬۷ درصد از سهام پیبال، بزرگترین سهامدار شرکت بود. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که ایلان ماسک به دلیل اصرار بر انتقال زیرساختهای پیبال از یونیکس به مایکروسافت ویندوز از سمت مدیریت این شرکت اخراج شد.
تأسیس شرکت اسپیساکس (پروژههای فضایی)
ایلان در سال 2002، با ایده بلند پروازانه خود در راستای کاهش هزینههای حمل و نقل فضایی به تشویق مردم برای مهاجرت و ساکن شدن بر مریخ پرداخت و سومین شرکت خود را در زمینه فناوریهای اکتشافات فضایی تحت عنوان «اسپیساکس» تأسیس کرد و به عنوان مدیرعامل اجرایی و مدیر فناوری بخش هاوتورن شرکت بود. ایلان ماسک با ایده مهاجرت و سکونت در مریخ جادو شده بود و Mars Oasis را ایجاد کرد و هدف اصلی وی از این پروژه، ایجاد گلخانههای خودکار بود که در آینده بتواند یه یک اکوسیستم خودکفا تبدیل شود، از مشکلات اصلی این پروژه، هزینه بالا تحویل گلخانه به مریخ بود که در این راستا ماسک تلاش کرد وسایل نقلیهای از Russian Federation را راه اندازی کند و در این رابطه با مقامات روسیه صحبت کرد و در نهایت تصمیم گرفت با آنها معامله نکند. پس از مدتی ماسک ایده طراحی راکت و سفینههای فضایی قابل استفاده مجدد را مطرح کرد و ماسک قصد داشت هزینههای ایجاد و راهاندازی راکت و سفینههای فضایی را تا ده برابر کاهش دهد و این کار مستلزم بازنگری در هدف از پرواز فضایی بود. در اوت سال 2008 یکی از سرمایهگذاران و شرکای سابق او به نام «فاندرز فاند» از نظر مالی ایلان را حمایت کرد و سپس در ۹ نوامبر سال ۲۰۱۰، سرمایهگذاریهای دیگری بر روی اسپیساکس کردند که در نهایت اسپیساکس به ۵۰٫۲ میلیون دلار افزایش یافت. بعد از این حجم سرمایهگذاری، همچنان سهام ایلان ماسک از اسپیساکس، ۶۶ درصد بود. در سال 2006 تا 2008 سه پرواز نخست با شکست مواجه شد و در نهایت در 28 سپتامبر سال 2008، چهارمین تلاش وی موفقیت آمیز بود.
طراحی تسلا موتورز
همانطور که میدانید تسلا موتورز در ژوئیه ۲۰۰۳ توسط مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ تأسیس شد. این شرکت از همان نخست، خود را به عنوان اولین سری تولیدکننده وسایل نقلیه الکتریکی معرفی کرد و بنیانگذاران آن رویای بینیاز ساختن مشتریان از سوخت بنزین را در سر داشتند. ایلان ماسک از حامیان چنین اقدامات آرمانی بود. و در سال 2004 با سرمایه گذاری در این استارتاپ و سهم شخصی 70 میلیون دلاری خود در این پروژه شراکت خود را شروع کرد و در ابتدا به عنوان مدیر اجرایی و طراح مشغول به کار شد و ماسک به طراحی نخستین ماشین الکتریکی پرداخت و اصرار داشت در جهت کاهش وزن خودرو، برخی المانهای ظاهری همچون: چراغهای جلو، استفاده از ماژول باتری از مواد کامپوزیت فیبر کربن در بدنه ماشین استفاده کند و سرانجام این پروژه در سال 2006 در روزنامهها منتشر شد و ایلان ماسک برای طراحی تسلا روداستر جایزه (Global Green 2006) را کسب کرد.
ماسک سهامدار سولارسیتی
ماسک یک مفهوم اولیه از سولارسیتی را ارائه کرد و پس از آن توسط پسرعموهایش «لیندان و پیتر رایو» در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد و ماسک به عنوان بزرگترین سهامدار آن باقی ماندهاست. در حقیقت سولارسیتی یک شرکت ارائه دهندهٔ خدمات انرژی است که مقر آن در سان ماتئو، کالیفرنیا، ایالات متحده است و سولارسیتی در حال حاضر بزرگترین ارائه دهنده انرژی خورشیدی در ایالات متحده آمریکا است.
هایپر لوپ
ماسک در 12 اوت سال 2013 طرح جدیدی جهت انتقال بین لسآنجلس و منطقه خلیج سانفرانسیسکو رونمایی کرد و در ژانویه 2015 از طرح آن خبر داد که طی آن مسیری تونلی شکل برای حرکت کپسولهای فوق مدرن حامل مسافران راهاندازی میشود که این کپسولها با سرعت فوقالعاده 1287 کیلومتر بر ساعت یعنی دو برابر سریعتر از هواپیما، حرکت میکنند و مسافران در این کپسولهای آلومینیومی مخصوص مینشینند.
ماسک و خرید سهام توییتر
ماسک کاربر فعال شبکه اجتماعی توییتر است و بیش از ۸۰ میلیون دنبال کننده دارد. وی در ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۲، بهطور پیوسته خرید قابل توجهی از سهام این شرکت را آغاز کرد و در ۱۴ مارس ۲۰۲۲ به ۵ درصد از سهام شرکت رسید و در ۲۵ آوریل سال 2022، ۱۰۰ درصد سهام توییتر را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرده است.
شرکت اوپن ایآی
اوپن ایآی یک شرکت پژوهشی غیرانتفاعی هوش مصنوعی (AI) است که هدف اصلی آن توسعه هوش مصنوعی بیضرر برای خدمت به بشریت است. ماسک قصد دارد با بهرهگیری از هوش مصنوعی به توانمندسازی افراد بپردازد.
ایلان ماسک و شرکت آمریکایی نیورالینک
نیورالینک یک شرکت آمریکایی در زمینه فناوری عصبی توسط ماسک تأسیس شده است که در جهت توسعه ارتباط مستقیم مغز انسان با کامپیوتر فعالیت میکند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که ساختمان مرکزی شرکت در سن فرانسیسکو قرار دارد و این شرکت به طور رسمی در سال ۲۰۱۶ شروع به کار کرده و در ۲۰۱۷ به مردم معرفی شد.
ازدواج ایلان ماسک کارآفرین بزرگ
سال 2000 را میتوان سال آشنایی با «جاستین» نویسنده بااستعداد نام نهاد. نتیجه این ازدواج پنج پسر (دو قلو و سه قلو) با نامهای دامیان، گریفین، خاویر، ساکسون، کای بود. وی در حقیقت شش پسر داشت ولی یکی از آنها در دو ران کودکی بر اثر بیماری از دنیا رفت. ایلان ماسک پس از هشت سال با جاستین، در سال 2008 از یک دیگر جدا شدند و ایلان مجدداً در سال 2010 برای دومین بار با بازیگر بریتانیایی به نام «تلولاه ریلی» ازدواج کرد و ازدواج دوم او هم دوامی نداشت و در سال 2014 از یک دیگر جدا شدند.
ایلان ماسک، شخصیت سال 2021
ایلان ماسک در سال ۲۰۲۱ به عنوان شخصیت سال در نشریه تایم انتخاب شد واین انتخاب برای بسیاری از رسانههای جهان غیرمنتظره نبود. البته باید در اینجا به این نکته اشاره کنیم که از سوی برخی رسانههای چپ همچون گاردین به عنوان بدترین انتخاب ممکن توصیف شد.
رابطه ایلان ماسک و ارز دیجیتال
ایلان ماسک کاملاً تکنولوژی بلاک چین و قدرت ارز دیجیتال باور دارد و معتقد است که پول فیات سهم ناچیزی در آینده اقتصاد جهان خواهد داشت. او روی بیت کوین سرمایهگذاری کرده و درباره دوج کوین و سایر ارزها هم نظرات بسیار دارد.
کتاب زندگینامه ایلان ماسک
در صورتی که علاقه دارید به زبانی شیوا و ساده زندگی ایلان ماسک، کارآفرین موفق و ثروتمند را بدانید به شما توصیه میکنیم کتابی تحت عنوان «تسلا، اسپیس ایکس و جستجوی یک آیندۀ خارقالعاده» از «اشلی ونس» را بخوانید. البته کتاب زندگی نامه ایلان ماسک با عنوان «تسلا، اسپیس ایکس و تلاش برای آیندهای شگفتانگیز» توسط «مریم قمری» به فارسی ترجمه شده است.
نتیجه گیری
در این محتوا از سایت پزشک کسب و کار برای شما یک بیوگرافی مختصری از زندگی ایلان ماسک نابغه و کارآفرین بزرگ و زندگی حرفهای او بیان کردیم و امیدواریم خواندن این مقاله برایتان جالب و الهام بخش باشد.
نظر