اهمیت مهارت تصمیم گیری و اولویت بندی
- زمان تقریبی مطالعه 4 دقیقه
- 3993
اهمیت مهارت تصمیم گیری و اولویت بندی
تصمیم گیری یک فرآیند ذهنی است که طی آن یک مسیر را از میان چندین مسیر انتخاب میکنیم. مهارت تصمیم گیری از جمله مهارتهایی است که میتواند بر کیفیت زندگی ما تاثیر بسیاری بگذارد. ما در طول روز همواره با شرایطی مواجه میشویم که مجبوریم تصمیم بگیریم گاهی این تصمیات جزیی و کوچک هستند و گاهی میتوانند تاثیر ماندگاری بر زندگی ما بگذارند.
سید احمد سیدی مطلق، بنیانگذار پزشک کسب و کار در راستای اهمیت برنامه ریزی تصریح کرد: آنچه که سبب تفاوت میان افراد عادی و آن هایی می شود که در زندگی به موفقیت های فراوانی دست یافته اند، برنامه ریزی بهتر گروه دوم نسبت به گروه اول است. خبر خوب اینکه، سازمان دهی و برنامه ریزی، مهارتی اکتسابی است.هرچه زمان بیشتری صرف برنامه ریزی شود، امکان خطای آن کمتر خواهد بود. همچنین برنامه ریزی دقیق می تواند اعتماد به نفس شما را در کسب و کارتان و انجام فعالیت های مربوط به آن افزایش دهد.
وی افزود: برنامه ریزی بیشتر، به معنای جا دادن هدف در ضمیر ناخودآگاه تان است. انجام هر کاری بدون برنامه ریزی، مهم ترین دلیل برای شکست در آن کار است. همواره یک هدف مشخص، اهمیت بیتری از هدف های دیگر دارد. آن هدف را پیدا کنید و با تمام توان و برنامه ریزی درست، دستیابی به آن بکوشید.
سیدی مطلق در ادامه افزود: یکی دیگر از راه های موثر مدیریت زمان، مقابله با تنبلی است. تنبلی مهم ترین عامل اتلاف وقت در مدیریت است که در نهایت موجب ایجاد مانع در رشد و موفقیت کسب و کار می شود. بسیاری از مدیران تنبلی می کنند زیرا برای کسب و کارشان برنامه و هدفی ندارند که به خاطرش قدمی بردارند، هدف، سبب پدید آوردن انگیزه در انسان ها می شود. حال هرچه برای کسب و کار خود اهداف بیشتری داشته باشید، به همان میزان از میزان تنبلی تان کاسته خواهد شد و با سرعت بیشتری کار می کنید.
بنیانگذار پزشک کسب و کار، در مورد اهمیت مهارت تصمیم گیری و اولویت بندی گفت: کمبود زمان ممکن است به دلیل مشکل در اولویت بندی کارها و فعالیتها باشد. گاهی اوقات، ممکن است احساس کنیم که حجم فعالیتها زیاد است و نمیدانیم که بهتر است کدام را به نفع کدام کنار بگذاریم. یا کدام را در اولویت قرار دهیم. من میخواهم درس بخوانم و بهترین معدل را در پایان دوره کارشناسی بگیرم. دغدغهی کنکور ارشد را هم دارم و میبینم فرصت کافی برای آن ندارم. شنیدهام که پس از دوران دانشجویی فرصت مطالعه خیلی کمتر است و دلم میخواهد از همین دوران برای یادگیری و توسعه دانش خودم هم استفاده کنم. از طرفی برای تامین هزینهی تحصیل و همینطور کسب تجربه، کار هم میکنم یا میخواهم بکنم. احساس میکنم همه اینها هم در یک اولویت هستند و مهم هستند یا اگر اولویتهای آنها با هم فرق دارد، دانش یا شجاعت این اولویت بندی را ندارم. امیدوارم از طریق مدیریت زمان، فضایی ایجاد کنم که به همهی خواستههای خودم برسم.
شبیه همین ماجرا هم برای مدیری پیش میآید که هم میخواهد جلسات برونسازمانی را با دقت و کیفیت خوب برگزار کند، هم اصرار دارد که بازدیدهای منظم و دورهای در داخل شرکت داشته باشد، هم علاقمند است برای همسر و فرزندانش وقت بگذارد و از سوی دیگر، از دانش و تکنولوژی روز هم عقب نماند.
پزشک کسب و کار تصریح کرد: اولویتبندی، مهارتی ضروری اما بسیار دشوار و چالش برانگیز است که در بسیاری از مواقع، ما را ترغیب میکند که با استفاده از مدیریت زمان و مهارتهای مشابه، ظرفیت و توانمندی خود را افزایش داده و صورت مسئله را پاک کنیم. به عبارتی، بسیاری از ما فوبیای تصمیم گیری داریم و از کنار گذاشتن گزینهها میترسیم. درست مانند کسی که میخواهد با صد هزار تومان بودجه، یکی از دو اسباب بازی شصت هزار تومانی و پنجاه هزار تومانی را انتخاب کند و چنان در انتخاب دچار تردید میشود که تصمیم میگیرد ده هزار تومان قرض بگیرد و هر دو گزینه را انتخاب کند!
در ادامه افزود: پیامد مثبت تمام این کارها و سیاست گذاریها در بخش زمان ، استفاده کردن از ابزاری است که ماهیت برگشت پذیر ندارد و تکراری در آن نیست با علم به اینکه هر کدام از ما در هر لحظه فقط و فقط یک بار می توانیم باشیم و نه بیشتر، به جرات میتوان گفت یکی از مهم ترین توانمندی ها در مدیریت و مهندسی زمان است .
نظر