ادامه مراحل اجرایی کردن ایده

  • زمان تقریبی مطالعه 4 دقیقه
  • 2884

ادامه مراحل اجرایی کردن ایده
قسمت دوم:
در ادامه بحث در مورد مراحل اجرایی کردن ایده‌ها 5 مرحله ابتدایی آن را برشمردیم حال به سراغ مرحله بعدی این فرآیند می‌رویم.

6-جذب بودجه: پس از تولید اولین محصول قابل ارائه ، بیشترین چیزی که نظر شما را جلب می‌کند ، منابع مالی است ...

این مرحله یکی از مهمترین و در عین حال اعصاب خوردکن ترین مراحل راه اندازی کسب و کار شماست؛اما نترسید، شما از این هم عبور می‌کنید. ممکن است در این راه سرمایه دارهای عبوس و از خود راضی طرحتان را به سخره بگیرند و ارزش کار شما را درک نکنند، یا دولت به جای حمایت از شما از ایده‌های ضعیف‌تر پشتیبانی کند فقط به خاطر اینکه کارشناس مربوطه، با زمینه‌ی کاری شما آشنا نیست.

رمز پیروزی در این مرحله از بازیِ راه اندازی کسب و کار، صبر و پافشاری است. به هیچ وجه نباید خسته شوید یا انگیزتان را از دست بدهید. هر طور شده به حرکت ادامه دهید و یادتان باشد، فقط شما نیستید که این سختی‌ها را تحمل کردید ، بیشتر از این، صاحبان کسب و کارهای بزرگ و پر رونق، غرورشون رو در شروع این مسیر زخمی کردند. یه الماس تحت فشار خیلی زیادی است که الماس میشود، مانند الماس صبور باشید .

حالا نوبت به بررسی راه‌های معمول کسب بودجه می‌رسد:

1)جذب بودجه مستقیم از طریق منابع دولتی و بانک‌ها :در همه‌ی دنیا ، بانک‌ها و دولت‌ها از گزینه‌های ثابت روی میز هستند، اما در کشور ما به خاطر شرایط خاص حاکم بر اقتصاد خیلی نباید به این راه چشم امید دوخت. اما اگر می‌خواهید این راه را هم امتحان کنید، باید سیاست‌های دولت وقت درباره‌ی کسب و کارها را بشناسید. فعلا سیاست‌گذاران حکومت، به دنبال حمایت از استارتاپ‌های تولیدی‌ اند تا خدماتی...

ضمنا اینکه ایده شما چه قدر اشتغال زا باشد هم فاکتور مهمی محسوب می شود.( البته بند پ پ هم بی تاثیر نبوده و نیست)

شرکت کردن در سمینارهای دانشجویی با موضوع استارتاپ یا همایش‌های کشوری که بعضا توسط وزارت ورزش و جوانان برگذار میشه در لینک شدن شما به چهره های ذی نفوذ دولتی یا شناساندن شما به سرمایه گذارهای خصوصی بی‌تاثیر نیست.


2-جذب بودجه از شتاب دهنده:از وقتی استارتاپ‌ها جای خودشان رو بین کسب و کارهای ایرانی باز کردند، دولت یا ارگان‌های دیگر حکومتی تصمیم گرفتند استارتاپ‌هارو سازماندهی

برای شناخت شخص سرمایه گذاری که مشکلات فوق را بر سر کسبمان آوار نکند میتوانیم با پزشک کسب و کار مشورت کنیم.

 

3-شراکت با مرجع کنونی رفع نیاز: هر ایده‌ای فقط وقتی ظرفیت ظهور در قامت یه کسب و کار را دارد که رافع نیازی از مردم باشد، حالا این نیاز میتواند در فروش کالا یا عرضه ی خدمات متبلور شود. معمولا این نیاز قبل از جرقه‌ی ایده در ذهن کارافرین بی‌پاسخ نیست اما تسهیل طریق رفع نیاز، شیوه‌ای جهت ارزان‌تر شدن فرایند مذکور کسب را شکل می‌دهد.(مثل حمل و نقل هوشمند مبتنی بر اینترنت. قبل از این ایده هم نیاز حمل و نقل بی‌پاسخ نبود)

یک راه جذب بودجه مراجعه به مرجع نیاز کنونی صاحب کسب و کار است. ارگان فعلی یا ایده را خریداری می‌کند و یا شراکت را بر می‌گزیند.

(از این نکته غافل نمانید که اگر ایده شما به کلی، ساز و کار پاسخ به نیاز فعلی را متحول کند، شما با مراجعه به مرجع کنونی رفع نیاز، یا سرکوب خواهید شد یا راهی جز فروش ایده نخواهید داشت.

به عنوان مثال، ایده‌ی حمل و نقل هوشمند به کلی ساز و کار تاکسیرانی و مجموعه آژانس‌های نقلی را متحول کرد، حال اگر صاحب ایده‌ی مذکور مستقیما به تاکسیرانی یا اتحادیه آژانس‌ها مراجعه می‌کرد بدین علت که آن ها ذینفع در شکست خوردن طرح‌اند یا ایده را سرکوب می‌کنند و یا به کلی آن را خریداری کرده و با برند خود شروع به فعالیت می‌کنند و نتیجه کار در بهترین حالت چیزی می‌شد شبیه به کارپینو)

نکات فوق فقط وقتی قابل قبول‌اند که طرح ما ساز و کار فعلی را به کلی تغییر دهد.

به هر حال این روش برای بسیاری از ایده‌ها مفید فایده است؛ انتخاب یا عدم انتخاب این شیوه از جذب منابع مالی به اِلمان‌های زیادی وابسته است. از ایدهتان گرفته تا زمینه کاری و اجتماعی. اگر هنوز شک دارید که برای جذب بودجه این روش برای "شما" کارآمد است یا نه می‌توانید از پزشک کسب و کار مشورت بگیرید.

 

نوشتن یک نظر

نظر